A avut Isus frați și surori?

Evanghelia după Matei ne arată că oamenii se întrebau despre Isus: ’’Oare nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda nu sunt ei fraţii Lui? Şi surorile Lui nu sunt toate printre noi? Atunci de unde are El toate lucrurile acestea?’’ (Matei 13:55-56). Şi: ’’Nu este acesta tâmplarul, feciorul Mariei, fratele lui Iacov, al lui Iose, al lui Iuda şi al lui Simon? Şi nu sunt surorile Lui aici, între noi?’’ (Marcu 6:3). A avut Isus cu adevărat frați și surori? 

Da, Isus a avut frați și surori 

Răspunsul scurt este: da, Biblia arată că Isus a avut frați și surori. De fapt, aceștia erau frații săi vitregi, deoarece Isus S-a născut în familia lui Iosif și a Mariei, dar Iosif nu era tatăl Său biologic. Isus a fost conceput de la Duhul Sfânt (Matei 1:20) și nu a avut un tată biologic uman. 

Referințe în Biblie 

Ioan 2:12; Ioan 7:1-10; și Faptele Apostolilor 1:14 conțin referiri la frații (vitregi) ai lui Isus. Pavel face referire la frații Domnului în 1 Corinteni 9:5, referindu-se probabil la frații Săi reali. Pavel îl identifică pe Iacov ca fiind fratele Domnului în Galateni 1:19. Cei patru frați ai Săi sunt menționați pe nume, dar surorile Sale nu sunt numite deloc. Așadar, Isus a avut frați de sânge reali. Nu există niciun motiv biblic pentru a crede că acești frați sunt altceva decât copiii reali ai lui Iosif și ai Mariei. 

Frații lui Isus au scris cărți biblice 

Scrisorile lui Iacov și Iuda din Noul Testament sunt atribuite unor frați ai lui Isus. Iacov se numește pe sine însuși în salutul scrisorii (Iacov 1:1), dar nu se identifică drept fratele lui Isus. Iuda se identifică pe sine ca frate al lui Iacov (Iuda 1:1). Singurele referiri directe la ceilalți doi frați ai lui Isus, Iosif (în greacă: „Iose”) și Simon, sunt în Matei 13:53-55 și Marcu 6:3. Frații și surorile lui Isus nu sunt menționați decât după ce Domnul Și-a început slujirea și sunt menționați pentru prima dată ca mergând împreună cu mama Sa și cu El Însuși în Capernaum (Ioan 2:12). 

Citeste si: Ce este un ucenic?  

Distribuiți postarea