A existat iertare pentru Adam și Eva?

Este foarte probabil ca Domnul să le fi iertat păcatul lui Adam și al Evei. El le-a promis că va veni Mântuitorul (Geneza 3:15). Le-a oferit un acoperământ din piei de animale (Geneza 3:21). Eva a menționat numele Domnului la nașterea fiului ei cel mare (Geneza 4:1). Adam și Eva i-au învățat pe fiii lor să aducă jertfe Domnului (lucru subînțeles în Geneza 4:3-4). Așadar, toate indiciile arată că Adam și Eva au avut o relație cu Dumnezeu, au fost copiii Lui și, prin urmare, au primit iertarea păcatelor lor și se află acum în ceruri cu Domnul.

Este totuși posibil să ne întrebăm: de ce nu i-a iertat Dumnezeu pe Adam și Eva imediat? Era imposibil ca Dumnezeu să ierte în sensul de „să uităm și să continuăm ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”. Ei își pierduseră sfințenia și deveniseră păcătoși. Chiar dacă nu ar mai fi păcătuit niciodată, tot ar fi fost nevoie ca Isus să vină pe acest pământ pentru a muri pentru păcatul lor. Numai în acest fel puteau fi împăcați cu Dumnezeu și să obțină intrarea în rai.

De ce această pedeapsă?

Cu toate acestea, dacă Adam și Eva erau într-adevăr credincioși și au primit iertarea păcatelor lor prin moartea lui Isus pe cruce, de ce au primit totuși pedeapsa severă de a fi trimiși afară din grădina Edenului și de a trebui să moară? De ce nu au putut continua să trăiască în grădina Edenului? De fapt, acest lucru se datorează harului lui Dumnezeu.

Dacă Dumnezeu le-ar fi permis lui Adam și Evei, care își pierduseră natura inocentă și deveniseră păcătoși, să continue să trăiască în paradis, acesta ar fi fost un paradis pătat. Paradisul ar fi fost corupt de păcatul lor. Și dacă ar fi avut în continuare acces la pomul vieții, ar fi obținut viața veșnică ca păcătoși. Dar acela nu este paradisul, acela este iadul!

Dumnezeu a avut un scop mai înalt

Dumnezeu a vrut ca ei să aibă ambiții mai înalte. El nu a vrut ca ei să fie mulțumiți cu ceea ce le oferă această lume. El a vrut ca ei să își găsească fericirea în El. A avea o viață grea pe acest pământ și o viață care nu este veșnică a fost modul în care Dumnezeu le-a îndreptat gândurile către Mântuitorul de care aveau nevoie. Îi pregătea pentru a fi în ceruri cu Domnul și, într-o zi, pentru a fi cu El pe noul pământ. Pe acest pământ nou, pomul vieții va fi văzut din nou. Dumnezeu Tatăl și Domnul Isus vor fi acolo cu noi, iar niciun păcat nu va mai rupe perfecțiunea.

Vei fi acolo?

Chiar mai glorios decât grădina Edenului este ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru cei care cred în numele Său. Adam și Eva vor fi acolo. De aceea, asigură-te că și tu vei fi acolo, prin credința în Isus Hristos, care a murit pentru a-ți lua păcatul.

Rezumat

Adam și Eva au trebuit să accepte consecințele păcatului lor, așa că au fost îndepărtați din Paradis. De ce nu i-a iertat Dumnezeu pur și simplu? Probabil că a făcut-o, deoarece Adam și Eva au continuat să I se închine lui Dumnezeu după ce au părăsit paradisul. Dar acum că lumea era coruptă de păcat, rămânerea în paradis nu ar fi fost o opțiune. Paradisul ar fi fost stricat de corupție, iar dacă oamenii ar fi mâncat din pomul vieții, ar fi trăit pentru tot-deauna ca sclavi ai păcatului. În schimb, planul de răscumpărare al lui Dumnezeu a intrat în acțiune.

Citeste si: De ce a trebuit Isus să moară?

Distribuiți postarea