Cum pot să-mi câștig soțul pentru Hristos?

Există un pasaj din Biblie care vorbește direct despre această situație. Îl puteți găsi în 1 Petru 3:1-6: ’’Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vă vor ve-dea felul vostru de trai: curat şi în temere. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam şi-l nu-mea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva.’’

Acceptă-ți soțul ca și capul familiei

Biblia le cere în primul rând soțiilor să își accepte soțul ca și cap al familiei. Faptul că soțul este sau nu creștin, nu este relevant. Acesta este modul în care Dumnezeu a planificat familia. În acest pasaj, Petru se adresează în mod special femeilor care au soți necredincioși. El le spune: lăsați ca soțul vostru să vadă trei lucruri în viața voastră: respect, puritate și un suflet frumos.

Respectă-l

Chiar dacă el nu este credincios, trebuie să existe lucruri în el pe care să le respecți. Ești chemată să-l respecți ca bărbat. Acest lucru este foarte important, pentru că este foarte greu pentru orice bărbat să își arate dragostea față de soția sa dacă nu se simte respectat. Bărbații au nevoie de respect, așa cum femeile au nevoie de dragoste. Al doilea lucru pe care îl datorezi soțului tău, este puritatea. Chiar dacă el este un necredincios, nu ar trebui să cauți un alt bărbat. Dumnezeu v-a unit împreună. Dacă el este fericit să rămână cu tine, tu ar trebui să rămâi cu el (vezi 1 Corinteni 7:13). Roagă-te zilnic pentru el, pentru ca Dumnezeu să i-L descopere pe Fiul Său, astfel încât să devină și el creștin.

Arată-i un suflet frumos

În cele din urmă, Petru te cheamă să arăți un suflet frumos. Cum poți avea un suflet frumos? Prin trăirea cu Isus; prin rugăciune și citirea Cuvântului lui Dumnezeu; prin a depinde de Dumnezeu și nu de tine însăți. Acest lucru îți va da o „frumusețe nepieritoare„, iar soțul tău nu poate să nu fie atras de aceasta. Petru spune că, în acest fel, îl poți câștiga ‘fără cuvinte’.

Cicăleala

Este foarte inteligent din partea lui Petru – bineînțeles că a fost condus de Duhul Sfânt când a scris acest lucru. Pentru că nu există niciun lucru pe care bărbații îl urăsc la fel demult ca atunci când soțiile lor le spun ce să facă. De fapt, există un lucru pe care îl urăsc și mai mult: când soțiile lor continuă să le spună după ce nu ascultă din prima. Aceasta se numește „cicăleală” și îi face pe bărbați să-și închidă urechile și inima față de soțiile lor. Nu o faceți, vă avertizează Petru. Arată-i soțului tău cât de frumos este sufletul tău. În cele din urmă, el te va întreba: de ce ești atât de minunată? Atunci îi poți spune: este prin Isus.

Nu te teme

În cele din urmă, Petru dă de înțeles că există limite în ceea ce privește respectul pe care o soție trebuie să-l acorde soțului ei. El încheie pasajul cu „nu vă temeți de nimic din ceea ce este înfricoșător„. Un soț care este musulman este cu siguranță înfricoșător. Cu toate acestea, Petru spune „nu vă temeți„. Nu-l lăsa pe soțul tău să decidă ce crezi. Nu-l lăsa să decidă cum Îl slujești pe Dumnezeu. Loialitatea ta față de Domnul Isus este mai presus de loialitatea față de soțul tău. Așa că este posibil să existe situații în care va trebui să spui: „Te respect ca soț, dar nu voi păcătui împotriva lui Dumnezeu„.

Respectă-ți soțul. Roagă-te pentru el. Câștigă-l prin sufletul tău frumos. Și rămâi puternică în credința ta.

Citeste și: Ce spune Biblia despre a fi soție?

Distribuiți postarea