Cum putem trăi așa cum dorește El?

 

Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima. Încredințează-ți soarta în mâna Domnului” (Psalmul 37:4,5).

Credința creștină este unică

Credința creștină este unică. Nu trebuie sa îți câștigi singur mântuirea. Tot ce trebuie să faci este să crezi în jertfa Domnului Isus. Totuși asta nu înseamnă că poți trăi așa cum vrei. Dumnezeu te cheamă să îl urmezi pe Isus și să perseverzi pe calea Lui.

Să îl urmezi pe Isus la fiecare schimbare din viața ta implică faptul că trebuie să iei în serios instrucțiunile lui Dumnezeu și să crezi că acele instrucțiuni sunt bune pentru tine. Asta se aplică nu doar pentru câteva domenii din viața ta, ci pentru toate domeniile. De exemplu, sexualitatea.

Dumnezeu este creatorul sexului

Dumnezeu este creatorul sexului si El vrea să ne bucurăm de El în modul cum El a intenționat când l-a creat. El a dat instrucțiuni clare în Cuvântul Său: Cinstește căsătoria; Nu te culca cu cineva care nu îți este încă soț sau soție. În acest fel, tu onorezi frumosul dar al sexualități pe care Dumnezeu ți l-a dat și scapi de necazul și frângerea de inimă pe care o suferi dacă ignori aceste reguli înțelepte.

Lasă-ți soarta în mâna Lui

Textul din Psalmul 37 te încurajează să “îți lași soarta în mâna Lui”, să o încredințezi Lui. E posibil să fie foarte greu să asculți învățătura biblică în circumstanțele particulare în care te găsești. Poate toți cei din jurul tău spun să faci tot ce se “simte bine”, si poate te simți limitat negându-ți anumite “plăceri”.

Domnul să-ți fie desfătarea

Te rog să îți amintești ca Dumnezeu este creatorul inimii tale și El știe ce o satisface. Desfătarea ta să fie Domnul, găsește satisfacție în Cuvântul Său, în instrucțiunele înțelepte pentru viața ta pe care le găsești acolo, și El va împlini cererile inimii tale. Pentru că atunci când te concentrezi pe Dumnezeu, El îți purifică dorințele. Dumnezeu nu va lăsa ca încrederea ta în El să fie dată de rușine și îți va da tot ce ai nevoie. El știe ce e cel mai bine pentru tine.

Rugăciune: Mulțumesc Doamne pentru dragostea Ta, care este așa vizibilă în învăturile Tale. Ajută-ne să ne încredem pe deplin în Tine și să trăim așa cum ne învață Cuvântul Tău.

Distribuiți postarea