Cum să am o relație personală cu Dumnezeu?

Atunci când Dumnezeu a creat totul, El a zis: ’’Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră. Ei să domnească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste orice animal care se târăște pe pământ!“ (Geneza 1:26). Asta avea Dumnezeu de gând atunci când i-a creat pe Adam și Eva. Ei au fost în stare să împlinească această sarcină având o relație strânsă cu Dumnezeu. În Geneza 23 citim că Dumnezeu a umblat prin Grădină și a vorbit cu Adam și Eva.

Această relație a fost stricată atunci când Adam și Eva L-au ’’înșelat’’ pe Dumnezeu. Din acel moment, Dumnezeu nu a mai fost ’’iubirea vieții lor’’. Inimile lor au fost predate egoismului, păcatului, întunericului și Satanei. Dar slavă Domnului că asta nu a fost sfârșitul. Imediat, Dumnezeu le-a promis lor (și nouă) că relația va fi restaurată. Și El S-a ținut de promisiune! Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, Isus, ca să restaureze relația asta stricată; ca să ne readucă la scopul nostru.

Restaurare prin Isus

Însuși Isus a explicat cine este El, de ce a venit și cum să avem o relație cu Tatăl: ’’Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. … Credeți‑Mă că Eu sunt în Tatăl și Tatăl în Mine! Dacă nu, credeți măcar datorită lucrărilor înseși! Adevărat, adevărat vă spun că cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu, ba încă va face lucrări mai mari decât acestea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl. Și orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face. Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele. Iar Eu Îl voi ruga pe Tatăl și El vă va da un alt Apărător, Care să fie cu voi pe veci, și anume Duhul adevărului, pe Care lumea nu‑L poate primi, pentru că nici nu‑L vede, nici nu‑L cunoaște. Voi Îl cunoașteți, pentru că rămâne cu voi și va fi în voi.’’ (Ioan 14:6, Ioan 14:11-17)

Acesta este adevărul pentru toți cei care L-au acceptat pe Isus ca Mântuitor, Răscumpărător și Domn și care au primit Duhul Sfânt. Dacă ai făcut asta, atunci poți crede că relația cu Tatăl este restaurată. Duhul Sfânt va restaura în viața ta ceea ce scrie în Psalmul 1:1-3:

’’Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi,

nu se oprește pe calea celor păcătoși

și nu se așază pe scaunul celor batjocoritori!

Ci își găsește plăcerea în Legea Domnului

 și zi și noapte cugetă la Legea Lui.

 El este ca un pom sădit lângă niște izvoare de apă,

 care‑și dă rodul la vremea lui

 și ale cărui frunze nu se veștejesc.

 El prosperă în tot ceea ce face!’’

Dumnezeu te iubește

Atunci când Dumnezeu te-a creat, te-a creat după chipul și asemănarea Lui, cu același scop ca atunci când i-a creat pe Adam și Eva. Prin Cristos, și cu Duhul Sfânt ca ajutorul tău, poți reveni din nou la scopul tău! Dumnezeu chiar vrea o relație cu noi. El vrea să facă parte din viețile noastre, fiecare minut, fiecare oră, fiecare zi, fiecare noapte. El vrea să împărtășim totul cu El: toate gândurile, sentimentele, bucuriile, durerile, îngrijorările, nevoile și planurile noastre. Exact ca și atunci când ești într-o relație cu cineva. Atunci când ești îndrăgostit(ă) de cineva, vrei să fii mereu cu acea persoană, vreți să petreceți timp împreună, să vorbiți unul cu altul, să faceți lucruri împreună, să va împărtășiți inimile unul cu celălalt. Dumnezeu vrea același lucru de la tine! El vrea să audă tot ce este în inima ta și de asemenea vrea să Își împărtășească și El inima cu ține! Biblia este Cuvântul Lui iar acolo, El îți spune despre dragostea Lui pentru tine, despre planurile Sale pentru tine, despre cum să îți împărtășești inima și viața cu El.

’’În ziua aceea veți cunoaște că Eu sunt în Tatăl Meu, voi în Mine și Eu în voi. Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este cel ce Mă iubește. Și cel ce Mă iubește va fi iubit de Tatăl Meu, iar Eu îl voi iubi și Mă voi arăta lui.’’ (Ioan 14:20-21)

Tânjești să ai o relație profundă cu Dumnezeu? Întreabă-te: cât timp petrec zilnic cu Dumnezeu? Există lucruri în viața mea care intervin în construirea relației mele cu Dumnezeu? Este Dumnezeu prioritatea mea numărul unu?

Distribuiți postarea