Cum să devin creștin? 

Cum pot deveni creștin? În Biblie găsim aceeași întrebare în cuvinte diferite. În Faptele Apostolilor 16:30-31, un temnicer le pune întrebarea lui Pavel și Sila: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?” Ei au răspuns: „Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit – tu și casa ta”. Așadar, un răspuns foarte scurt este: Trebuie să „crezi în Domnul Isus”. 

Cine este Isus? 

Haideți să despachetăm puțin acest lucru. Cine este Isus? El este Fiul lui Dumnezeu, care a fost trimis de Dumnezeu Tatăl, pentru a deveni unul dintre noi, o ființă umană (deși în același timp este tot Fiul lui Dumnezeu). A venit să moară pe cruce pentru păcatele noastre, dar a înviat a treia zi și acum se află la dreapta lui Dumnezeu Tatăl. Credința în acest Isus Hristos este singurul lucru necesar pentru a fi salvat. 

Acesta este un mesaj eliberator! Nu trebuie să ne curățăm singuri de păcate (nu putem). Și, deși suntem chemați să fim sfinți și fără păcat după ce credem, nu trebuie să disperăm atunci când cădem în păcat. Adevărul este că vom mai păcătui ca și creștini (deși ne va întrista!), dar suntem mântuiți și rămânem mântuiți prin credința noastră în Isus Hristos! 

Întoarceți-vă la Hristos! 

Ce este credința? De fapt, este un dar al Duhului Sfânt. Când începem să ne încredem în Domnul Isus, asta se datorează faptului că Duhul Sfânt ne-a recreat. Devenim o creație nouă (2 Corinteni 5:17). Această credință, pe care ne-o dă Duhul Sfânt, ne face să dorim să trăim o viață sfântă. Dar există încă și vechiul nostru eu, care poate stinge Duhul Sfânt. Acesta este motivul pentru care creștinii sunt încă capabili să păcătuiască și vor păcătui de multe ori. Cu toate acestea, pentru că Îl avem pe Hristos ca noul nostru rege, suntem chemați să-L iubim și să-L ascultăm. Adevărata credință va dori întotdeauna să se întoarcă la Hristos. 

Faptul că am fost mântuiți prin credință este harul lui Dumnezeu Tatăl, care L-a trimis pe Fiul Său, al lui Dumnezeu Fiul, care a murit pentru noi, și al lui Dumnezeu Duhul Sfânt, care locuiește în noi și ne trage înapoi la Hristos, iar și iar. 

Cum pot deveni creștin? ‘Credeți în Domnul Isus’. 

Citiți și: Cum ar trebui să mă predau lui Dumnezeu?

Distribuiți postarea