Cum să fiu un soț bun?

Dacă Domnul ți-a dat o soție, El îți poruncește să o iubești, să o înțelegi, să o onorezi, să o ghidezi, să te îngrijești de ea și să te împreunezi cu ea.

Iubește-o

’’Soților, iubiți‑vă soțiile așa cum Și‑a iubit și Cristos Biserica și S‑a dat pe Sine pentru ea’’ (Efeseni 5:25). Dragostea lui Cristos pentru biserica Lui a mers atât de departe încât a fost dispus să moară pentru noi. În același mod, bărbații ar trebui să își iubească soțiile atât de mult încât sunt dispuși să își dea viața pentru ele. Nimeni nu poate iubi atât de mult cât a iubit Isus, așa că este imposibil să ajungem la standardul care ni-l dă Biblia. Asta ar trebui să facă pe fiecare soț să realizeze că are nevoie să depindă de Domnul zilnic, astfel încât să își iubească soția cât ar trebui.

Înțelege-o

’’Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rândul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre’’ (1 Petru 3:7). Deși mulți bărbați cred că este imposibil să înțelegi femeile, soțul este chemat să se străduiască să înțeleagă măcar o femeie: soția lui. Trebuie să o asculți. Trebuie să îi pui întrebări. Trebuie să realizezi că emoțiile ei funcționează diferit față de ale tale.

Onoreaz-o

 ’’ Dând cinste femeii ca unui vas mai slab’’ (1 Petru 3:7). Pentru că tu și soția ta aveți un suflet care trăiește veșnic, sunteți egali ca valoare. Pentru că soția ta este mai slabă decât ține, trebuie să o onorezi într-un mod special ca să arăți că eșți conștient de valoarea ei. De asemenea trebuie să o protejezi. Feminismul insistă în a ignora diferențele dintre bărbat și femeie. Asta duce la pierderea realizării că bărbațîi trebuie să onoreze și să protejeze femeile, în special bărbații pe soțiile lor. În rutina din viața de zi cu zi, porunca pentru bărbați de a ’’nu ține necaz’’ pe soțiile lor (Coloseni 3:19) este una din cele mai importante moduri prin care bărbații pot arăta onoarea pe care soțiile lor o merită.

Ghideaz-o

’’Pentru că soțul este capul soției, așa cum Cristos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului’’ (Efeseni 5:23). În căsnicie, soțul și soția au fiecare rolul și responsabilitatea lor. Aici vedem că o căsnicie fericită este o căsnicie în care soțul își ghidează soția cu iubire, căutând ce este mai bine pentru ea și pentru familia lor.

Îngrijește-te de ea 

Un soț ar trebui să-și hrănească și să-și prețuiască soția (Efeseni 5:29). Trebuie să se asigure că este de mâncare și este adăpost, atât fizic cât și spiritual.

Împreunează-te cu ea

’’Soțul să‑și împlinească datoria față de soție’’ (1 Corinteni 7:3). Acest verset arată că, chiar și în relațiile sexuale, soțul oferă, nu ia. Accentul este pe plăcerea soției lui, nu pe propria plăcere. Sexualitatea este celebrată în Biblie (vezi Cântărea Cantarilor, Proverbe 5). Trebuie să ne bucurăm de sex în limitele stabilite de Dumnezeu – căsnicia între bărbat și femeie. Soțul este chemat să fie întotdeauna credincios soției lui (Evrei 13:4).

Este o binecuvântare de la Domnul să ai o soție (Proverbe 18:22). Dacă ai primit acea binecuvântare, onorează-L pe Dumnezeu și onorează-ți soția tratând-o după călăuzirea lui Dumnezeu.

Distribuiți postarea