De ce este Biblia importantă?

Biblia este mai mult decât doar o carte. Literalmente.

Biblia conține multe cărți 

Biblia este o colecție de 66 de cărți, care au fost scrise pe o perioadă de aproximativ 1500 ani. Sunt două părți, Vechiul Testament, unde sunt scrierile care au fost înainte de nașterea lui Isus și care se focusează pe povestea lui Israel. Și este Noul Testament, cu povestea lui Isus și ai bisericii primare. După cum îți poți imagina, Biblia are multă varietate. A fost scrisă în mai multe țări și limbi (cel mai mult în ebraică și greacă) de oameni care au avut poziții foarte diferite în viață. Conține cuvinte de păstori și regi, profeți și excelați, pescari și judecători, bărbați și femei, bătrâni și tineri, puternici și umili.

Biblia are diferite genuri

Diferitele cărți ale Bibliei sunt, de asemenea, genuri diferite. Este multă istorie și poezie, dar și legi, genealogie, profeție și scrisori cu instrucțiuni pentru credincioși. Fie că ești în căutarea unei direcții în viață, a unor povești fantastice sau doar a unui cântec de dragoste frumos, Biblia le are pe toate.

Inspirat de Dumnezeu

Însă este mai mult. Creștinii cred că scriitorii Bibliei au fost inspirați de Dumnezeu să scrie ceea ce au scris. Când citești Biblia, poți descoperi ce vrea Dumnezeu să îți spună și care sunt planurile Sale, nu doar cu viața ta, ci și cu această lume. Deși Biblia este alcătuită din toate aceste cărți diferite, are un singur mesaj. Este povestea lui Dumnezeu Creatorul, care iubește pe poporul Sau, deși ei s-au răzvrătit, și a trimis pe Fiul Sau ca să-i împace iar cu Sine. Prin toate poveștile, poeziile, legile și scrisorile, Dumnezeu dezvăluie cine este El, cine suntem noi și ce se va întâmpla cu această lume.

Vremuri diferite

Când citești Biblia, trebuie să ai în vedere ce a încercat autorul să spună oamenilor cărora le-a scris-o. Unele părți din Biblie ne spun ce să facem, și ar trebui să ascultăm de asta. Un exemplu este atunci când Isus ne spune să ne rugăm pentru cei care ne persecută. Dar alte părți au instrucții pentru o anumită situație sau anumiți oameni, cum ar fi legile pentru închinarea la templu. Sunt interesante de citit, și putem învăța din ele. Dar nu mai trebuie să sacrificăm oi, pentru că Isus a fost sacrificiul perfect pentru păcatele noastre. De asemenea, nu trebuie să luăm drept exemplu tot ceea ce fac oamenii din Biblie. Dacă citim despre Iacov care are două soții și două țiitoare, asta nu înseamnă că Dumnezeu vrea sau îți permite să ai o altă soție. Deci când citești Biblia, gândește-te întotdeauna pentru cine a fost scrisă, în ce situație și ce înseamnă asta pentru tine astăzi.

 Citind Biblia 

Dacă ești un cititor nou, îți recomand să începi cu poveștile despre Isus de la începutul Noului Testament. El este Fiul lui Dumnezeu care a venit să ne mântuiască și să ducă la împlinire planurile lui Dumnezeu. Citind mai departe, lasă Duhul lui Dumnezeu să îți vorbească și să te schimbe, pe măsură ce înveți cine este Dumnezeu și crești pentru a-L sluji și pentru a-L slăvi. Închei cu o listă unde poți găsi anumite subiecte din Biblie.

Distribuiți postarea