Este Isus fratele nostru mai special?

Este Isus fratele nostru mai special

“Atât cel care sfințește oamenii cât și cei care sunt sfințiți sunt din aceeași familie. Deci lui Isus nu îi este rușine să îi numească frații și surorile Lui” (Evrei 2:11).

Știai că dacă crezi,tu ai un frate special? Numele lui este Isus. Când a venit pe pământ pentru a salva păcătoșii din puterea morții, El a trebuit să devină om. Dar nu doar atât: o nouă familie a fost creată. Evrei 2:11 ne spune că cel ce sfințește cât și cei care sunt sfințiți sunt din aceeași sursă. Deci Isus și toți cei care cred în El sunt din aceeași familie.

Un frate perfect

El este un frate perfect. În același timp El îți înțelege viața, care poate fi departe de a fi perfectă. Ia aminte la acest verset: “Pentru că El însuși a suferit când a fost ispitit, El îi poate ajuta pe cei care sunt ispitiți” (Evrei 2:18). El a devenit om în toate privințele(versetul 17), pentru a putea fi un Mare Preot milostiv.

El înțelege

El înțelege necazul in care noi oamenii trăim. El întelege puterea ispitelor care ne atacă zilnic. Vestea bună este că: El stă lângă tine ca un frate, întelegând deplin necazul tău. Dar face mai mult de atât. El poate ajuta. El este cel care oferă o cale de ieșire din păcat. El nu a păcătuit niciodată și din acest motiv El a putut plati pedeapsa. El este fratele care niciodată nu te va dezamăgi. El te scapă de închisoare. Într-adevăr, El dă un nou înțeles cuvântului “frate”.

Citește Evrei 2:11-18, Evrei 4:14,15.

Distribuiți postarea