Este nevoie să crești

„Căci voi, deși trebuia să fiți deja învățători, aveți nevoie din nou de cineva care să vă învețe principiile elementare ale cuvintelor lui Dumnezeu și ați ajuns să aveți nevoie de lapte, nu de hrană tare.” (Evrei 5:12)

         Ți-a zis vreodată un prieten să îți schimbi atitudinea, să te întărești sau să fii mai mult într-un fel și mai puțin în celălalt fel? Cum ai reacționat? Ai ridicat din umeri și ai zis că e un comentariu irelevant? Sau te-ai simțit rănit și indignat? Sau ai acceptat corecția și ai încercat să beneficiezi de pe urma ei? Doar prietenii foarte buni pot spune lucruri greu de digerat și totuși să nu strice relația. Cuvintele care aduc la lumină o slăbiciune a noastră sunt greu de acceptat, dar sunt de folos pentru a ajunge la un nivel de maturitate.

Cuvântul lui Dumnezeu ne spune adevărul

        Cuvântul lui Dumnezeu este un astfel de prieten. Ne spune adevărul despre noi fără să bată câmpii. Și făcând așa, aduce corecție care eventual aduce maturitate spirituală. Autorul cărții Evrei se poartă ca un prieten intim și le spune adevărul celor cărora se adresează în termeni foarte siguri: sunteți grei la pricepere. Trebuia să ajungeți la nivel de învățători până acum. Cum îți vorbește acest pasaj?  Trebuie să crești, precum destinatarii din scrisoarea pentru Evrei? Este vremea să îți iei responsabilități în biserică? Să fii o încurajare pentru ceilalți, în loc să fii mereu cel care primește?

Cere-i lui Dumnezeu

        Cere-i lui Dumnezeu să îți descopere prin Duhul Sfânt ce fel de imaturitate e prezentă în viața ta. Fii gata să te schimbi și să ajungi la un alt nivel de maturitate. Oamenii maturi sunt cei care, prin întrebuințare constantă, pot să distingă răul de bine (Evrei 5:14). Cuvântul ”antrenat” implică disciplină. Disciplina de a umbla constant în Căile Domnului care te va ajuta să înțelegi voia Lui. Capacitatea de a accepta o corecție e un semn de maturitate în ea însăși. Este o disciplină ce trebuie perfecționată, dacă vrei să fii un creștin smerit, dar stabil. Practică această disciplină! Fii un creștin devotat, care poate fi de ajutor pentru ceilalți creștini mai puțin maturi.

Citește Evrei 5:11-14

Distribuiți postarea