Ce spune Biblia despre mărturisire și iertare?

„Știu că, dacă ne mărturisim păcatele, Dumnezeu este dispus să ne ierte. Dar ce se întâmplă dacă mor înainte de a mărturisi un anumit păcat? Mă va ierta Dumnezeu? ”

În general, păcatul trebuie recunoscut și mărturisit pentru a fi iertat

Mai multe mărturii din Biblie arată clar că Dumnezeu folosește Cuvântul Său pentru a ne condamna pentru păcatele și păcătoșenia noastră. Duhul Sfânt ne deschide inima pentru realitatea vieții noastre: așa aflăm cât de murdari suntem cu adevărat. Dar Duhul Sfânt ne aduce și la Isus Hristos pentru a găsi iertare pentru toate păcatele noastre în El. Nimeni nu poate mărturisi fiecare păcat pe care l-a făcut. Uităm cu ușurință multe dintre păcatele noastre. Creăm o piedică doar atunci când ne abținem în mod deliberat de la mărturisirea anumitor păcate, pentru a continua să facem aceste păcate. Nu vă temeți să vă mărturisiți toate păcatele! Citește și recitește 1 Ioan 1: 8-9’’Dacă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri și adevărul nu este în noi. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.’’

Păcatul nu-ți schimbă poziția de copil al lui Dumnezeu

Pentru a răspunde la această întrebare pentru cei care primesc deja iertarea păcatelor, să listăm mai întâi câteva texte biblice care oferă câteva informații de bază necesare. Când devii credincios, se petrece o schimbare extraordinară în relația ta cu Dumnezeu.

  • Dumnezeu te adopta ca copilul Lui: ’’Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu’’, 1 Ioan 3:1.
  • Ai fost întuneric, dar acum ești lumină: ’’Căci altădată erați întuneric, dar acum, în Domnul, sunteți lumină’’, Efeseni 5:8.
  • Înainte erai mort din punct de vedere spiritual, dar Dumnezeu te-a făcut viu. ’’Dumnezeu…măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos’’, Efeseni 2:4,5.
  • Ai devenit membru al bisericii, care este trupul lui Hristos: ’’Voi sunteți trupul lui Hristos’’, 1 Corinteni 12:27.
  • Ai primit iertare pentru toate păcatele tale: ’’Oricine crede în El capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor’’, Faptele Apostolilor 10:43.
  • Ești posesia lui Dumnezeu cu o poziție specială:’’Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui’’, 1 Petru 2:9.
  • Ai o poziție veșnic sigură, ca o oaie în grija lui Isus: ’’Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri și nimeni nu le va smulge din mâna Mea’’, Ioan 10:28.

Se schimbă toate acestea când păcătuim ca credincioși? Nu, rămâne adevărat. Se schimbă atunci când nu mărturisim acel păcat înainte de a muri? Nu, rămâne adevărat. Toate acestea sunt promisiuni necondiționate pentru copiii lui Dumnezeu și descrieri ale poziției lor în fața lui Dumnezeu.

Mărturisește-ți păcatele lui Dumnezeu

Poziția noastră de copil al lui Dumnezeu nu s-a schimbat. Dar relația s-a schimbat. Un copil poate face ceva pentru a-și face părinții furioși sau triști. Dar asta nu înseamnă că nu mai este copilul lor. Cu toate acestea, el trebuie să mărturisească și să-și îmbunătățească viața pentru a-și repara relația cu părinții. Același lucru este valabil și pentru copiii lui Dumnezeu. Iubirea lui Dumnezeu pentru ține nu s-a schimbat. Nu ți-ai pierdut mântuirea prin păcat. Dar pentru a fi din nou aproape de Dumnezeu, pentru a restabili relația, trebuie să îți mărturisești păcatul și să primești iertarea Lui. În plus, când ești conștient de un anumit păcat, de ce te-ai abține să-l mărturisești lui Dumnezeu? Citiți Psalmul 32 pentru a afla cât de multe piedici i-a dat lui David, atâta timp cât nu și-a mărturisit păcatul cu Bat-Șeba. Suntem chemați să ne mărturisim păcatele și să ne rupem de ele.

Dacă ești credincios și ai păcate nemărturisite atunci când mori, nu vei ajunge în iad, dar de ce ai lăsa aceste păcate neiertate? Nu aștepta să le mărturisești! Mărturisirea păcatelor tale și primirea iertării lui Dumnezeu te vor ajuta să mergi cu bucurie cu Domnul în fiecare zi a vieții tale.

Cum îți vorbește această învățătură biblică? Te rugăm să îți împărtășești gândurile mai jos!

Puteți citi, de asemenea: Cum ar trebui să mă predau lui Dumnezeu?

Distribuiți postarea