Poți avea prietenie cu necredincioșii?

 

A avea prieteni care nu sunt creștini este întotdeauna un lucru bun. Cum vor avea necredincioșii ocazia să audă despre Domnul, dacă nu de la prietenii apropiați? Cei mai mulți oameni care devin creștini ar spune că unul dintre motivele pentru care au devenit interesați de Domnul în primul rând a fost datorită unui prieten apropiat. Acestea fiind spuse, iată câteva lucruri pe care ar fi bine să le ții minte în toate prieteniile tale.

Noi suntem sare și lumină

Amintiți-vă că Isus ne-a învățat că suntem sare și lumină pe pământ. Matei 5:13-16: ’’voi sunteți sarea pământului. Dar, dacă sarea își pierde gustul, prin ce își va căpăta iarăși puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic, decât să fie lepădată afară și călcată în picioare de oameni. Voi sunteți lumina lumii. O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Și oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeșnic și luminează tuturor celor din casă.’

Sarea este ca un antiseptic, ea ucide microbii și poate aduce vindecare. În același mod, trebuie să fim capabili să trăim o viață dreaptă și neprihănită, astfel încât să avem un efect bun asupra celor din jur. Prieteniile cu necreștini sunt grozave, atâta timp cât îi influențăm în bine. Nu ar trebui să ne lăsăm atrași de genul greșit de muzică, de divertisment și de alte lucruri care ne îndepărtează de Domnul în loc să ne apropie de el. Viețile noastre ar trebui să strălucească în mod clar pentru toată lumea, astfel încât să vadă că suntem diferiți. Drept urmare, vom îndrepta oamenii spre Dumnezeu, iar ei vor începe să-l laude.

Asigură-te că știi ce înseamnă să fii creștin

Asigură-te că știi și înțelegi ce înseamnă să fii creștin, astfel încât să ai întotdeauna un răspuns pentru cei care încearcă să te provoace, să te batjocorească sau să încerce să te convingă să renunți la convingerile tale creștine.

1 Petru 3:15: ’’ci sfințiți în inimile voastre pe Hristos ca domn.” Fiți totdeauna gata să răspundeți oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândețe și teamă.’’

Fii atent

Fii atent în prieteniile tale, mai ales cu persoanele de sex opus. Este foarte ușor să crezi că te-ai „îndrăgostit” de cineva și să te gândești că poate această persoană este partenerul tău de viață, chiar dacă nu este creștină.

Biblia ne spune 2 corinteni 6:14: ’’nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?’’

Dacă credința ta este cu adevărat importantă pentru tine, atunci ar fi imposibil să-ți împarți viața cu cineva care nu împărtășește această parte crucială a vieții tale. Mulți dintre cei care s-au căsătorit cu cineva care nu era creștin, gândindu-se că va deveni creștin mai târziu, au trăit să regrete decizia de a se căsători, sau ei înșiși s-au îndepărtat de Domnul.

Standarde

În mod similar, a intra în parteneriate de afaceri sau a face echipă cu necreștini din alte motive trebuie să fie bine gândit, deoarece necreștinii nu au aceleași standarde ca și creștinii. Versetul citat mai sus spune: „cum poate lumina să trăiască cu întunericul?”. În calitate de creștini, suntem chemați să fim copii ai luminii, tot ceea ce facem trebuie să fie transparent, onest și plăcut lui Dumnezeu. Dar, în zilele noastre, multe companii și organizații au o atitudine păcătoasă față de muncă. S-ar putea să existe corupție, fraudă, abuz de putere și înșelăciune. A fi creștin în astfel de medii poate fi dificil. Fie creștinul vorbește împotriva necinstei, fie acceptă nedreptatea, ceea ce îl face un creștin slab și, în cele din urmă, îi va afecta viața creștină.

Pe scurt: da, simte-te liber să ai prietenii cu necredincioși, dar asigură-te că prietenia ta cu Hristos rămâne cea mai importantă.

Citeste și: Cum pot să-mi câștig soțul pentru Hristos?

Distribuiți postarea