Poți avea speranță

În acelaşi fel, când Dumnezeu a vrut să le arate mai clar moştenitorilor promisiunii caracterul neschimbător al planului Său, El a garantat acest lucru printr-un jurământ, pentru ca, prin două lucruri neschimbătoare, în care este imposibil ca Dumnezeu să fie găsit mincinos, noi să avem siguranţă şi astfel să fim puternic încurajaţi să punem mâna pe nădejdea care ne stă înainte.(Evrei 6:17,18)

Dezamăgit de omenire

Cineva îți promite că  va face tot posibilul pentru tine. Dar apoi pleacă, e ocupat de propria lui viață și uită de promisiunea făcută. Tu aștepți și aștepți, dar nu îți mai răspunde și rămâi dezamăgit de acea persoană și de promisiunea făcută. Dumnezeu știe de natura omului și știe că suntem dezamăgiți de alții și alții sunt dezamăgiți de noi. Deci când El face o promisiune, El vrea să fie sigur că înțelegi că El o va împlini. În primul rând, ne este dat exemplul lui Avraam: Îi este promis un copil, deși atât el cât și soția lui erau foarte înaintați în vârstă. Când Dumnezeu a făcut promisiunea, El a vrut să îi arate lui Avraam că El poate fi crezut pe cuvânt. Promisiunea lui Dumnezeu nu este schimbătoare, nici jurământul Lui. Avraam și Sara au trebuit să aștepte 25 de ani până când promisiunea a fost în sfârșit împlinită. Dar ei au primit un copil din mâna lui Dumnezeu. Pentru  că au așteptat cu răbdare pe Domnul, au primit ei promisiunea Lui.

Dumnezeu dă speranță

Care este promisiunea pe care Dumnezeu ne-o face? Ceea ce El ne promite este că vom găsi mântuire în Domnul Isus Cristos. Asta este speranța pusă înaintea noastră. Nu este genul de speranță care poate sau nu să devină adevărată. Să te agăți de această promisiune nu te va dezamăgi sau obosi. Nu, ea îți dă putere, pentru că e o certitudine, certitudinea că Dumnezeu nu minte niciodată. Isus a intrat în locul prea sfânt, în spatele perdelei, unde și-a vărsat sângele pentru păcatele noastre. Făcând asta, El a deschis o nouă cale spre Tatăl. E deschisă pentru oricine crede în Isus.

Te-au dezamăgit oamenii? Reflectă la aceste versete și directionează-ți gândurile spre Dumnezeu, care îți face o promisiune care nu dezamăgește niciodată.

 
Citește Evrei 6:13-20

Distribuiți postarea

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email