Sunt toate religiile la fel? 

În adâncul fiecărei ființe umane există o conștientizare a lui Dumnezeu. O dorință de a-L găsi. Și fiecare religie este o căutare a lui Dumnezeu. Cu toate acestea, diferențele dintre religii, în ceea ce privește gândirea lor despre Dumnezeu, sunt imense! 

 Cunoașterea adevărului este de importanță vitală 

  • În budism nu există un Dumnezeu personal. Este vorba despre învățătura lui Buddha de a fi eliberat din roata reîncarnării 
  • În hinduism există peste 1000 de zei. Brahma, Vishnu și Krishna sunt cei mai importanți. 
  • În islam, Allah nu are un fiu. Isa este doar un profet 
  • În creștinism, Isus este Fiul lui Dumnezeu, care a venit pe pământ ca Mântuitor al nostru 

Care religie este cea corectă? Este ușor de spus: „Nu contează cu adevărat în ce religie crede o persoană. Toate se îndreaptă în aceeași direcție. Atâta timp cât ne acceptăm credințele unii altora, totul va fi în regulă”. Dar asta este mult prea ușor! Bineînțeles că este un lucru bun să ne respectăm unii pe alții. Dar când vine vorba de religie, este de importanță vitală să cunoaștem adevărul. „Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Cristos, pe Care Lai trimis Tu.’’ (Ioan 17:3). Este pur și simplu imposibil să egalăm toate religiile. Ele sunt extrem de diferite. Doar una singură poate fi adevărată. 

Unicitatea misiunii lui Isus 

Ce este atât de unic în mesajul Bibliei? Ce este atât de special la Isus? Am citit odată: „Sunt mulți oameni care ar vrea să fie dumnezeu, dar există un singur Dumnezeu care a fost dispus să devină om.” Asta atinge un punct central al diferenței. În timp ce în cele mai multe religii provocarea este că trebuie să urcăm până la Dumnezeu, în Biblie descoperim că Dumnezeu a coborât la omenire. Există o poveste veche care arată clar acest lucru: 

A fost odată un om, care a căzut într-o groapă uscată. Îi era imposibil să iasă de acolo. Apoi a auzit pași și a văzut chipul lui Buddha. El a cerut ajutor, iar Buddha a spus: Aceasta este karma ta. Folosește această șansă pentru a te detașa de toate dorințele. Puțin mai târziu, Mohammed a trecut pe acolo. Omul a cerut ajutor. Mohammed a spus: Voința lui Dumnezeu este perfectă și trebuie să o accepți. Unul câte unul, toți liderii religioși au venit și au dat sfaturi. În cele din urmă a venit Isus. Nu a spus nimic, dar a coborât în groapă, l-a luat pe om în brațe și l-a binecuvântat. Apoi l-a lăsat să se urce pe umerii Lui, ca să poată ieși din groapă. Omul a fost recunoscător și fericit: era din nou liber! Apoi și-a dat seama că Isus îi luase locul în groapă. 

Isus este singura cale spre Dumnezeu 

Biblia spune în 2 Corinteni 5:21 despre Isus: „El, pentru noi, La făcut păcat pe Cel Ce na cunoscut păcatul, pentru ca, în El, să devenim dreptatea lui Dumnezeu.” Iar Isus Însuși a spus în Ioan 14:6: „Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. Prin Isus, poți veni la Dumnezeu. El te ridică din groapa păcatului și te aduce înapoi la Dumnezeu. Acesta este mesajul unic al Bibliei, care nu are echivalent în alte religii. 

Distribuiți postarea